Deprecated: Hook wp_smush_should_skip_parse is verouderd sinds versie 3.16.1. Gebruik in plaats daarvan wp_smush_should_skip_lazy_load. in /var/web/site/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Vraag & Antwoord

Hieronder vindt u een reeks vragen en antwoorden die van toepassing zijn bij het huren en gebruiken van de producten op deze website.
Zit uw vraag er niet bij, aarzel niet ons te contacteren.

Moet ik lang vooraf reserveren?

In principe kan er tot de dag voordien nog besteld worden, maar om zeker te zijn van de beschikbaarheid, legt u best uw bestelling vast van zodra u de gewenste periode kent. Vooral de zomermaanden zijn druk bezet, maar ook de meeste verlofperiodes.
In de diverse reservatiekalenders ziet u steeds de beschikbaarheid.

Welke rijbewijs heb ik nodig om een koelwagen te slepen?

Rijbewijs B

  • Een koelwagen met een MTM tot 750 kg
  • De koelwagen met een MTM van meer dan 750 kg, kan ook op voorwaarde dat het totaalgewicht van de wagen, koelwagen en inhoud van beide kleiner is dan 3500 kg.
    Daarvoor controleert u best de MTM in de gegevens van uw wagen.
    MTM is de maximaal toegelaten massa (eigen gewicht voertuig + laadvermogen).
    Het gewicht van de koelwagens wordt telkens vermeld op elke bestelpagina.

Rijbewijs B + code 96

Bij een voertuig van categorie B en een aanhangwagen met een MTM van meer dan 750 kg. De gecombineerde MTM (wagen + aanhangwagen) mag niet meer zijn 4250 kg.

Rijbewijs BE

Is vereist bij een combinatie van een trekkend voertuig van de categorie B (MTM 3500 kg) met aanhangwagen met een MTM van meer dan 750 kg (max 3500 kg). Deze gecombineerde MTM (wagen +aanhangwagen) is meer dan 4250 kg  (max 7000kg)
Een rijbewijs categorie B dat werd afgeleverd vóór 01 januari 1989 is ook geldig als categorie BE.

Is mijn wagen geschikt om te slepen?

De meeste van onze koelaanhangwagens kunnen versleept worden met een standaard (bestel)wagen. Wel dient u het totale sleepgewicht van uw wagen na te zien.
Controleer hiervoor het CoC-attest (gelijkvormigheidsattest). Dit attest vermeldt de Maximale Toegelaten Massa (MTM) die u mag trekken. Hierbij wordt het onderscheid gemaakt tussen een aanhangwagen mét of zonder rem.

Welke aansluiting heb ik nodig ter plaatse voor een koelwagen?

De kleinere koelwagens hebben een standaard 16A stekker. Net zoals u een elektrisch kachel aansluit, kan u ook de koelwagen aansluiten. 
De groter koelwagens hebben een 3-fase aansluiting, er is dan een rode stekker voorzien voor 3x380V/16A met buitendiameter van zo’n 56mm.
Het type aansluiting wordt bij elke koelwagen vermeld.

Hoeveel uren vooraf moeten dranken in koelaanhangwagen geplaatst worden?

Bijna altijd wordt een koelwagen gevuld met dranken die op omgevingstemperatuur zijn. Ook de koelwagen op zich, moet nog kunnen afkoelen. Verder speelt de buiten- of de omgevingstemperatuur ook een grote rol. Onze koelaanhangwagens hebben een krachtige koelgroep maar toch raden we aan om de koelaanhangwagen minimum 12h vooraf te vullen.

Waar plaats ik best de koelaanhangwagen op mijn event?

Uiteraard op een plaats dicht bij de bediening en indien mogelijk ook op een schaduwplek.
Denk ook aan het elektrisch aansluitpunt die vereist is en de bijhorende kabel.

Waar kan ik de koelwagen afhalen en terugbrengen?

Indien bij de reservatie gekozen werd om de koelwagen zelf af te halen, dan dient u deze af te halen tussen 10-12h en terug te brengen tussen 08-10h op het volgend adres:

Nieuwstraat 32 te Oudenburg

Wat heb ik nodig om ter plaatse een koelaanhangwagen af te halen?

Uiteraard uw wagen met trekhaak, verder ook uw Belgisch rijbewijs, verzekering en identiteitskaart.
Bij een koelwagen met een MTM tot 750 kg moet u ook een reproductienummerplaat meebrengen om aan de koelaanhangwagen te bevestigen.
Ter plaatse dient u ook de waarborg te betalen in cash.

Wat is het verschil tussen en koelwagen een koelcel

Een koelwagen is gebaseerd op een aanhangwagen, dat kan een enkelassige aanhangwagen zijn of een dubbelas. Deze koelwagens kunnen gesleept worden door een geschikte wagen met trekhaak. Indien u ook over een passend rijbewijs beschikt kan u zo’n koelwagen zelf afhalen.
Een koelcel is groter van volume en valt niet te slepen. Een koelcel wordt steeds ter plaatse geleverd.

Wat is het verschil tussen een koelcel en een vriescel

Bij een koelcel of koelwagen is de temperatuur in de koeling zo’n 3 à 6°C.
Bij een vriescel spreken we over diepvries temperaturen van -18°C.

Kan ik een koelwagen aansluiten op een generator?

In principe kan dit, maar het moet dan wel een geschikte generator zijn. De startstroom van een koelgroep is enkele keren hoger dan de nominale stroom. Voor de elektromotor is ook belangrijk dat de generator een stabiele en mooie wisselspanning afgeeft (sin wave).
We raden om een Honda EG3600CL of gelijkwaardig te gebruiken, dit is een generator met een prijs van +/- € 1500.
Andere generatoren die niet dezelfde eigenschappen hebben kunnen de motor van de koelgroep verbranden. Deze dure schade wordt niet gedekt door onze BDB verzekering! Eventuele kosten zullen in zo’n geval voor uw eigen rekening zijn.

Ook Populair

Tarieven

Bekijk ons aanbod koelaanhangwagens en hun concurrentiële prijzen.

Reservatie info

Hoe reserveert u de meest geschikte koelwagen? Bekijk de uitgebreide informatie en reserveer direct online. Diverse afmetingen onmiddelijk beschikbaar, voor al uw feestjes klein of groot.

Reserveer Online

Bestel tijdig uw koelwagen, haal ze zelf of laat ze leveren.