Deprecated: Hook wp_smush_should_skip_parse is verouderd sinds versie 3.16.1. Gebruik in plaats daarvan wp_smush_should_skip_lazy_load. in /var/web/site/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

BDB All risk

Alle huur koelwagens en vriescellen zijn van industriële kwaliteit en goed onderhouden, maar een ongeluk is soms snel gebeurd. De koelwagen kan aangereden of gestolen worden, of beschadigd worden door onbekenden, of schade oplopen door onweer,…. Ook de technische installatie kan al eens stuk gaan, meestal is een verkeerd gebruik of ongeschikte aansluiting de oorzaak, maar ook een breuk is nooit uit te sluiten.
De kans is klein, maar het is reeds voorgevallen.

Om niet voor verrassingen te staan bij eventuele ongevallen, breuk, diefstal of brand stellen we standaard onze BDB All risk verzekering voor. De kosten voor herstelling of vervanging kunnen immers al snel oplopen en bent u in zo’n geval maar beter goed gedekt.
Ook de verloren inkomsten die ontstaan als een koelwagen niet meer verhuurd kan worden naar aanleiding van een schadegeval, zijn gedekt met een BDB All risk.

Vanzelfsprekend is bij de BDB All risk, ook een vervangkoelwagen voorzien van zodra er problemen ontstaan die niet direct kunnen opgelost worden.

Als professionele organisator hebt u mogelijks al een gelijkaardige verzekering en hoeft u uiteraard niet dubbel verzekerd te zijn. Vandaar dat deze optie ook kan afgevinkt worden. Maar bij twijfel informeert u best eerst eens bij uw makelaar.

Zonder BDB All risk bent u zelf verantwoordelijke voor de opgelopen schade tijdens de verhuurperiode.

Met een BDB All risk verzekering zijn volgende condities van toepassing.

Eigen risico bij Breuk
Het gedeelte eigen riscio bij Breuk bedraagt 5% van de catalogus waarde van de koelwagen.
voorbeeld: een koelwagen met een catalogus waarde van € 10000 wordt tijdens de huurperiode aangereden met vluchtmisdrijf en is ernstig beschadigd: het gedeelte van de herstelkosten voor de huurder beperkt zich tot 5% van € 10000 = € 500.

Eigen risico bij Diefstal en Brand
Het gedeelte eigen risico bij Diefstal of Brand bedraagt 20% van de actuele waarde van de verhuurde koelwagen met een maximum van 10% van de cataloguswaarde.
voorbeeld: een koelwagen van 4 jaar oud met een cataloguswaarde van € 12000 is tijdens de verhuurperiode volledig uitgebrand.
De actuele waarde = restwaarde van 20% + (12-4 jaarlijkse afschrijvingen van 800)= 2400 + (8×800)= € 8800.
20% van de actuele waarde van € 8800= € 1760 wat hoger is dan 10% van de catalogus waarde (12000×10%) € 1200. Bijgevolg wordt hier die € 1200 het gedeelte eigen risico.
Indien diezelfde koelwagen 10 jaar oud zou zijn wordt het deze berekening; 2400 + (2×800)= 4000, 20% op 4000= € 800, het eigen risico is hier dan € 800.

cataloguswaarde: is de nieuw waarde van de koelwagen of een evenwaardig en vergelijkbaar model.
actuele waarde:
is gebaseerd op een lineaire afschrijving op 12 jaar met een restwaarde van 20% van de cataloguswaarde.

vermelde prijzen zijn excl. btw